Marynaty, sosy, nadzienia, dipy
AVO jest niekwestionowanym liderem w produkcji marynat, dipów i przypraw w płynie. Marynaty AVO to różnorodność aromatów, kolorów i smaków, poczynając od klasycznych typu czosnkowa, paprykowa, ziołowa, pieprzowa…
Mieszanki przyprawowe
Z roku na rok rośnie różnorodność asortymentowa wyrobów wędliniarskich oferowanych przez zakłady przetwórstwa mięsnego. Wierzymy, że naszym wieloletnim doświadczeniem w tworzeniu mieszanek przyprawowych oraz naszą bogatą ofertą z pewnością przyczyniliśmy się do tego wzrostu…
Przyprawy w płynie
Przyprawy w płynie AVO to płynne koncentraty przypraw jednorodnych lub ich mieszanek, to oryginalne kompozycje smakowe o wszechstronnym zastosowaniu, cenione zarówno przez duże zakłady przetwórstwa mięsnego jak i małe wytwórnie wędlin, firmy gastronomiczne i cateringowe…
Preparaty Funkcjonalne
W naszym asortymencie środków funkcjonalnych znajdą Państwo wszystko co jest niezbędne do bezpiecznej produkcji żywności. Stosowanie tych środków w produkcji wyrobów wędliniarskich pozawala na rozwiązanie wielu technologicznych problemów, takich jak prawidłowe wiązanie, właściwa emulgacja, utrzymanie świeżości i wiele innych…
Czyste przyprawy
Przyprawy naturalne i zioła podkreślają i wzmacniają smak oraz nadają wyrobom atrakcyjny wygląd. W naszej ofercie posiadamy całe bogactwo przypraw naturalnych pochodzących niemalże z całego świata…
Przyprawy do ryb
Dbając ustawicznie o rozwój firmy i odpowiadając na bieżące potrzeby rynku poszerzamy stale naszą ofertę nawiązując ciekawą współpracę z firmami z branży przetwórstwa ryb…
Posypki, panierki, susze warzywne
W naszej ofercie proponujemy posypki dekoracyjne oraz posypki do mięs grillowych do marynowania lub przyprawiania na sucho różnych rodzajów mięs – do stosowania w sezonie grillowym oraz przez cały rok…
BIO
Zachowania konsumenckie w przypadku produktów spożywczych zmieniają się nieustannie. Aspekty takie jak pochodzenie, ekologia czy zrównoważony rozwój produktów zyskują coraz większe znaczenie przy podejmowaniu decyzji przez kupujących.
VLOG
Od 2009 r. umożliwia się producentom żywności dobrowolne znakowanie swoich produktów jako „wolnych od GMO”. Produkty te muszą być jednak produkowane bez użycia składników genetycznie zmodyfikowanych. Warunki znakowania są dokładnie określone rozporządzeniami UE
Indywidualne Projekty
Jesteśmy otwarci na realizację rozwiązań dopasowanych do indywidualnych pomysłów i potrzeb naszych klientów.