Preparaty funkcjonalne

W naszym asortymencie środków funkcjonalnych znajdą Państwo wszystko co jest niezbędne do bezpiecznej produkcji żywności. Stosowanie środków funkcjonalnych AVO w produkcji wyrobów wędliniarskich pozawala na rozwiązanie wielu technologicznych wyzwań, takich jak prawidłowe wiązanie, właściwa emulgacja czy utrzymanie świeżości. Dzięki temu proces produkcji zostaje usprawniony, a przede wszystkim gwarantuje jego niezmienność i powtarzalność.

Oferujemy preparaty funkcjonalne głównie dla przetwórstwa mięsnego, rybnego, oraz producentów żywności typu Convenience, ale w naszej ofercie znajdą również coś dla siebie przedstawiciele branży mleczarskiej i piekarniczej.

  • Preparaty białkowe
  • Preparaty do nastrzyku
  • Środki wiążące, preparaty wspomagające kutrowanie
  • Preparaty przedłużające i utrzymujące świeżość
  • Preparaty żelujące, zagęstniki
  • Emulgatory
  • Preparaty do produkcji wędlin i wędzonek surowych
  • Stabilizatory barwy, barwniki
  • Preparaty wielocukrowe
  • Pozostałe preparaty funkcjonalne