ERPU 100
preparat przedłużający trwałość bez dodatku „E”:
- pełnego zaspokojenia potrzeb, wymagań i oczekiwań naszych klientów w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego dystrybuowanych produktów,
- preparat wykazuje naturalne działanie przeciwbakteryjne, może być stosowany zarówno do wyrobów surowych jak i parzonych,
- produkt na bazie naturalnych składników – pozwala na skrócenie listy dodatków „E” na etykiecie gotowego produktu oraz produkcję wyrobów typu Clean Label,
- poprawia smakowitość produktów – co jest szczególnie istotne w przypadku wyrobów nie zawierających glutaminianu sodu,
- pozwala na obniżenie zawartości sodu w wyrobach gotowych – wzmacnia naturalny smak i aromat mięsa, podkreślając jednocześnie smak słony,
- wpływa korzystnie na teksturę i soczystość wyrobów poddanych obróbce termicznej,
- płynna forma preparatu ułatwia dozowanie.
Deklaracja: woda, ekstrakty przypraw.