AVO

Nowości w ofercie

ERPU 100
preparat przedłużający trwałość bez dodatku „E”:

  • pełnego zaspokojenia potrzeb, wymagań i oczekiwań naszych klientów w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego dystrybuowanych produktów,
  • preparat wykazuje naturalne działanie przeciwbakteryjne, może być stosowany zarówno do wyrobów surowych jak i parzonych,
  • produkt na bazie naturalnych składników – pozwala na skrócenie listy dodatków „E” na etykiecie gotowego produktu oraz produkcję wyrobów typu Clean Label,
  • poprawia smakowitość produktów – co jest szczególnie istotne w przypadku wyrobów nie zawierających glutaminianu sodu,
  • pozwala na obniżenie zawartości sodu w wyrobach gotowych – wzmacnia naturalny smak i aromat mięsa, podkreślając jednocześnie smak słony,
  • wpływa korzystnie na teksturę i soczystość wyrobów poddanych obróbce termicznej,
  • płynna forma preparatu ułatwia dozowanie.

Deklaracja: woda, ekstrakty przypraw.