Certyfikaty

Wiedza i doświadczenie drogą do sukcesu

Aby sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych klientów dotyczących doskonałej jakości produktów, stawiamy na wszechstronny rozwój. W końcu łączy nas wspólny cel: zadowolenie konsumentów z doskonałego smaku i znakomitej jakości wyrobów.

Ponad 150‑letnie doświadczenie stawia nas w  gronie ekspertów na rynku przypraw.

Dzięki rozwijanej przez lata sieci kontaktów, pozyskujemy surowce z upraw na całym świecie.

Zintegrowany system zarządzania jakością

Jako producenci wyrobów gotowych oraz komponentów używanych do produkcji żywności, jesteśmy świadomi związanej z tym odpowiedzialności.

Z tego względu wdrożyliśmy zintegrowany system zarządzania jakością HACCP, który umożliwia kontrolowanie wszystkich procesów produkcyjnych i magazynowania.

Dzięki zarządzaniu jakością jesteśmy w stanie zachować niezmiennie wysoki poziom jakości naszych produktów i usług, czego gwarancją są posiadane przez nas certyfikaty.

Doskonała jakość

Niezmiennym elementem naszej działalności, wyznaczającym od lat kierunki rozwoju jest dążenie do uzyskania najwyższej, trwałej i powtarzalnej jakości oferowanych produktów.

Niewątpliwie najbardziej przekonywującym dowodem konsekwentnego ukierunkowania na wysoką jakość, poczynając od doboru surowców po gotowe produkty, jest uzyskanie przez AVO certyfikatu systemu zarządzania jakością wg normy DIN EN ISO 9001 oraz standardów IFS oraz BRC.

AVO jest firmą nastawioną na długotrwały sukces, dlatego wdrożenie systemu zarządzania jakością było istotnym filarem podtrzymującym naszą długoterminową strategię prowadzącą do osiągania założonych celów, a także spełnieniem oczekiwań naszych klientów.

Posiadane certyfikaty są dla naszych odbiorców najlepszą gwarancją bezpieczeństwa zdrowotnego i wysokiej jakości oferowanych produktów.

  • Energiemanagement
  • International Featured Standard Food

Międzynarodowy standard dla producentów żywności, służy on przede wszystkim celom ujednolicenia kontroli bezpieczeństwa środków spożywczych oraz poziomu jakości producentów.

  • RSPO

Certyfikacja plantacji palm olejowych oraz kolejnych ogniw jego przetwarzania i wykorzystania.

  • Certyfikat BIO

W języku niemieckim

W języku polskim

Jest wiążący dla wszystkich produktów wytwarzanych wg norm ekologicznych.

  • Certyfikat HALAL

Jest wydawany dla produktów, które odpowiadają wymogom prawa islamskiego i mogą zostać sklasyfikowane jako „czyste” i tym samym określone jako halal, czyli dozwolone.

  • Certyfikat Kosher

Na wszystkie Państwa pytania dotyczące funkcjonowania w AVO-Werke Systemu Bezpieczeństwa Żywności odpowie Pełnomocnik ds. Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności Anna Mruk

  • Pełnomocnik SZJ i Bezpieczeństwem Żywności (Cert. Nr 14 (DA/PJiBŻ-UP-W-01/S/2007)
  • Auditor Wewnętrzny (Cert. Nr 8405 (DA/AJ/-UP-W-01/S/2007)